17 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Värmempump & Bergvärme Begär alltid kvitto - offerten och avtalet

Värmempump & Bergvärme Begär alltid kvitto offerten och avtalet
Med kvitto på värmepumpar och bergvärmepumpen

Ett enkelt handskrivet kvitto som överlämnas när pengarna betalas är nästa steg. Kvittot existerar och det ger vissa lagliga rättigheter och skyldigheter. Om inga andra papper finns ger det handskrivna kvittot dock dåligt stöd vid en eventuell tvist med hantverkaren. Framför allt är det oklart vad uppdraget omfattar och hur långt hantverkarens ansvar sträcker sig. För att undvika missförstånd och minska risken för tolkningstvister bör uppdraget beskrivas i ett skriftligt avtal, ett avtal som bygger på en fullödig offert från hantverkare.


Efter ett svartjobb är du som villaägare helt rättslös. Installationen är i juridisk mening inte utförd av en yrkesman. Du är därför själv ansvarig för installationen, för eventuella skador och även för hantverkarens hälsa under arbetet. Att anlita svart arbetskraft är dessutom olagligt. Någon garanti för arbetet, eller reklamationsmöjligheter, finns förstås inte heller för ett arbete som inte är utfört i juridisk mening.


Skicka en gratis prisförfrågan till flera värmepumpsinstallatörer. Snabbt, enkelt och helt utan förpliktelser.

Så här köper du din värmepump smartare:
1. Skapa en gratis prisförfrågan.
2. Bli kontaktad av installatörer i ditt område med offertförslag.
3. Välj den installatör som passar dig bäst!

Skapa en prisförfrågan här >>
Tjänsten är helt gratis och fungerar i hela Sverige.

Läs mer om Värmepump & bergvärme offert | Värmepump Avtal | Flera parter | Med kvitto | Reklamation | Frivillig trygghetsförsäkring Läs mer på VVS-installatörernas webbplats. www.vvsi.se Källa Energimyndigheten